...
Image

Serie of parallel geschakeld?

Omvormers

Wat is een omvormer

Een omvormer is noodzakelijk bij een zonnepanelen systeem. Dit zorgt er namelijk voor dat de gelijkstroom zo efficiënt mogelijk wordt omgezet in bruikbare wisselstroom. Naast deze functionaliteit houdt de omvormer exact jouw opbrengst bij en controleert of het zonnepanelen systeem veilig werkt.

Uiteraard wil je weten wat de zonnepanelen voor jouw huishouden opleveren. Wij verbinden de omvormer aan onze app zodat jij precies kan zien hoeveel elektriciteit er geproduceerd wordt en wat de opbrengst is.

Wij maken gebruik van de volgende merken omvormers

De omvormer van Enphase heeft micro omvormers. Deze micro omvormers worden vaak gebruikt op schuine daken waar er schaduw op de panelen komt of op daken waar de zonnepanelen op verschillende plekken worden geïnstalleerd. De kracht van Enphase is dat elk zonnepaneel zijn eigen micro omvormer heeft.

Deze micro omvormers zijn parallel aan elkaar verbonden. Dat betekent dat elk zonnepaneel zonder invloed van andere zonnepanelen het meest eruit haalt. Ook is het zo dat je bij een Enphase omvormer geen centrale omvormer nodig hebt in huis. Dit komt omdat de micro omvormers onder elk zonnepaneel worden geïnstalleerd.

Growatt omvormers zijn populaire string omvormers die vaak worden gebruikt in huishoudens met zonnepanelen. Ze staan bekend om hun betaalbaarheid en betrouwbare prestaties. De naam “string omvormer” verwijst naar het feit dat de zonnepanelen in een serie, ook wel een string genoemd, worden aangesloten op de centrale omvormer.

Deze configuratie werkt het beste op daken waar de zonnepanelen naast elkaar staan en er geen schaduwval op is. Met een Growatt omvormer kun je efficiënt gebruik maken van de zonne-energie die je panelen opwekken en zo optimaal profiteren van je zonnesysteem.

Offerte op maat

Vul jouw contactgegevens in en ontvang binnen 24 uur een passende offerte door één van onze specialisten.

Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.